طراحي وب, آشنايي با مفاهيم شبكه و برنامه نويسي وب |
تنظيمات
|
| ali reza |
شماره پست: #1
|
||||||||||
|
سلام به همه ي دوستان توآيلايتي
بعد از رفتن ديتا لايف سايت تصميم گرفتم كه يك تاپيك آموزشي با موضوع برنامه نويسي وب بزنم تا در مواردي شبيه اين ديگه مشكل برنامه نويس نداشته باشيم براي همين سعي كردم كه تمام دانش خودم رو خرج كنم تا به بهترين نحوه اين مساله رو آموزش بدم. به صورت خلاصه بايد بگم كه كار ما از چند بخش مفاهيم شبكه.برنامه نويسي وب ايستا.جاوا اسكريپت و برنامه نويسي وب پويا و php تشكيل شده البته به احتمال خيلي زياد بخش اول يعني مفاهيم شبكه خسته كننده اما دانستن مطالبش ضروريه. به هر حال اميدوارم مطالبم واقعا مفيد باشن... بخش اول:آشنايي با مفهيم اوليه شبكه و اينترنت 1-1-1اينترنت پس از آنكه شوروي سابق اولين ماهواره را در سال 1957 به فضا فرستاد به دليل رقابت تنگاتنگ امريكا و شوروي ِاداره ي دفاع امريكا به دستور آيزنهاور(رئيس جمهور وقت امريكا) اقدام به تشكيل آژانس تحقيقاتي پروژه هاي پيشرفته(آرپا)نمود. به دنبال تشكيل آرپا و براي آمادگي و كنترل بيشتر بر روي منابع موشكي ِپنتاگون بودجه اي براي تحقيقات دانشگاهي در مورد ساختن يك شبكه ي ارتباطي بين مناطق مختلف نظامي امريكا اختصاص داد.حاصل اين تحقيقات آرپانت نام گرفت كه در ابتدا فقط 4كامپيوتر را به هم مرتبط ميكرد. آرپانت به سرعت گسترش يافت و با طراحي و پياده سازي پروتكل tcp/ip دانشگاه بركلي در فراهم كردن رابط نرم افزاري مناسب به كمك سيستم عامل يونيكس اين دانشگاه ِاينترنت متولد شد. درسال 1993 يكي از دانشجويان دانشگاه ايلينويز به نام اندريسن ايده ي رابط گرافيكي بر روي وب را مطرح كرد و با اين ايده وب گرافيكي پا به عرصه ي وجود نهاد. اين روابط بعدها با عنوان مرور گرهاي وب معرفي شدند كه اولين آنها توسط همين دانشجو و با نام mosaic نوشته شد. اندريسن بعدها شركت netscap navigator را تاسيس كرد كه محصول آن به عنوان يك مرورگر معروف درسطح جهان شناخته شد. با حضوراولين مرورگر وب گرافيك تحت وب اهميت بيشتري يافت. فايل هاي گرافيكي پرحجم قابليت انتقال ز طريق خطوط ارتباطي با سرعت كم را نداشتند به همين دليل فرمت فايل هاي گرافيكي جديد براي فشرده سازي ارايه شد كه خود انقلابي درعرصه كامپيوتر بود. فايل هاي كم حجم با كيفيت بالا همان چيزي بود كه براي وب گرافيكي لازم بود. حالا ديگر صفحات زيبا تر وكمي پر حجمتر جاي صفحات متني را گرفتند. انقلاب بعدي حضور فايل هاي صوتي و تصويري بود.فلش به عنوان يك نرم افزار نمايشگر انيميشن شناخته شد و فايل هاي صوتي و تصويري وارد اينترنت شدند. 2-1-1- اينترنت چيست؟ امروزه اولين سوالي كه ذهن كاربران كامپيوتري را مشغول ميكند اين است كه واقعا اينترنت چيست؟؟؟ به صورت كلي اينترنت مجموعه اي است ازميليونها كامپيوتر شخصي هزاران مسيرياب و صدها سرور به هم متصل كه مخفف واژه ي inter networkاست. البته اين دستگاه ها نميتواننند به هر شكلي كه بخاهند به هم متصل شوند بلكه از 3 الگوي حلقوي . باس و ستاره اي پيروي ميكنند كه انشاءالله در آينده اي نه چندان دور به آن ميپردازيم. ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| از این پست مفید 26 نفر تشکر کرده اند |
| amir reza |
شماره پست: #2
|
||||||||||
|
اولا خیلی خوشحالم که یه تاپیک آموزشی دیگه تو سایت داریم! ( یاد و خاطره تاپیک کی با کی میرقصه؟ گرامی )
دوما امیدوارم این تاپیک رو تا آخرش ادامه بدید! سوما امیدوارم سایت یه روز در این زمینه به خودکفایی برسه! ------------------------------------------------------------ چرا تا شكفتم چرا تا تو را داغ بودم ، نگفتم چرا بي هوا سرد شد باد چرا از دهن حرف هاي من افتاد! (( قيصر امين پور)) |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| از این پست مفید 2 نفر تشکر کرده اند |
| لیا |
شماره پست: #3
|
||||||||||
|
خیلی تایپیک خوبیه ما تو این تایپیک حداقل کار مفید انجام مدیم و یه چیزی یاد میگریم
مرسی بابت تایپیک جالبت ------------------------------------------------------------ خلایق هر چه لایق |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| _|_|\-/F |
شماره پست: #4
|
||||||||||
|
سلام ممنون از این تاپیک خیلی خیلی مفیده
فقط خواهشا وسطش ولش نکن بازم ممنون پيام ويرايش شد lord of shadows - 12 اسفند 1388 21:21 ------------------------------------------------------------ Hey, slow it down whataya want from me Yeah I'm afraid whataya want from me There might have been a time When I would give myself away once upon a time I didn't give a damn But now, here we are so whataya want from me Just don't give up I'm workin it out Please don't give in, I won't let you down It messed me up, need a second to breathe Just keep coming around Hey, whataya want from me داستان:نجات از سرنوشت |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ادوارد کالن اسرار آمیز |
شماره پست: #5
|
||||||||||
|
ممنونم خیلی مفید بود برام... آخه من در طراحی وب نمیگم ضعیفم چون خیلی چیز ها بلدم اما هیچ وقت نمیدونستم که اینترنت چه طور و به چه منظوری درست شد؟ چه طوری ما از طریق کامپیوتری که این سر دنیا در ایرانه به اون سر دنیا در آمریکا متصل شدیم؟
این اطلاعات خیلی مفید بود... نمیدونم چه کلمه ای میتونه از کار شما قدردانی کنه اما... واقعا ممنونم... حقیقتا ممنونم ------------------------------------------------------------ هری پاتر به من آموخت صبر را هری پاتر به من آموخت عشق را هری پاتر به من آموخت شجاعت را هری پاتر به من آموخت رنج را هری پاتر به من آموخت ایستادگی را هری پاتر به من آموخت جادوی حقیقی را هری پاتر به من آموخت بدی را هری پاتر به من آموخت خوبی را پس: زنده باد هری پاتر... پسری که زنده ماند |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ali reza |
شماره پست: #6
|
||||||||||
|
باز هم سلام.
اولا بايد از همه ي دوستاني كه به اين تاپيك سر زدن تشكر كنم. ثانيا ازهمين اول كار بگم كه از تشكر بدم نمياد اما تشكر ها من رو نميسازن.من از همه ي دوستان خواهش ميكنم كه به جاي تشكر كردن ايرادات من رو بگن تا به پيشرفت من و تاپيك ها كمك كنن. راستي اگه ممكنه توي پست هاتون جواب اين سوال من رو بديد: آيا موافق ايجاد يك تاپيك با موضوع آموزش برنامه نويسي به زبان #c هم هستيد؟ اگه موافقيد اين روهم بيان كنيد كه بهتره زمانش كي باشه؟يعني بعد از اتمام برنامه تويسي وب يا همزمان با اون.بعد از امتحانات خرداد يا قبلش. يا هر زمان ديگه اي كه به نظرتون خوبه راستي من ازهمه ي دوستاني كه در برنامه نويسي سر رشته دارن ميخوام كه اگرميتونن به من خبر بدن تا در مواردي ازشون كمك بگيرم يا بخوام كه كمي به من مشاوره بدن از همتون ممنونم... قسمت بعدي فردا ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| از این پست مفید 9 نفر تشکر کرده اند |
| ali reza |
شماره پست: #7
|
||||||||||
|
سلام به همه ي دوستان.
قول داده بودم كه امروز قسمت دوم رو بزارم و اومدم كه اين كار رو انجام بدم. اميدوارم مفيد باشه 3-1-1-روش هاي چينش شبكه همان طور كه گفته شد كلاينت ها در يك شبكه به سه شكل ديده ميشوند كه حالا به اين روش ها ميپردازيم نخستين روش چينش دستگاه ها روش حلقه اي نام دارد كه در آن تمامي كامپيوتر ها با دوسيم به كامپيوتر بعدي وصل ميشوند. ارسال داده ها در اين روش به اين صورت است كه هر كامپيوتر اگر بخواهد اطلاعاتي را براي بقيه بفرستد به دستگاه بعدي ميدهد. اگر اين دستگاه همان كامپيوتر مقصد باشد از آن استفاده ميكند در غير اين صورت آن را به بعدي ميدهد.اين فرايند تا زماني ادامه پيدا ميكند كه داده به دستگاه مقصد برسد. اگر كمي به ساختار حلقه اي توجه كنيد متوجه اين نكته خواهيد شد كه اگر يكي ار دستگاه هاي ميان راه خراب سده و يا يكي از سيم ها قطع شود تمامي شبكه از كار مي افتد كه مشكلي جديست . براي حل همين مشكل از هر دستگاه دوسيم خارج ميكنيم كه در حالت عادي يك سيم براي رفت و سيم ديگر براي برگشت استفاده ميشود.پس اگر قسمتي از اتصال حلقه قطع شود سيم ها دوباره حلقه را ميسازند. اما ايراد ديگر اين روش اين است كه يك كامپيوتر در ميان راه داده را دريافت كند در حالي كه مخاطب نيست! روش بعدي باس نام دارد.كه از يك كانال مشترك بين دستگاه ها سود ميبرد . هر كدام از كامپيوتر هاي متصل در اين توپولوژي اطلاعات خود را بر روي سيم قرار ميدهند و همه ميتوانند آن را ببينند.اگر كامپيوتريتشخيس داد كه آن فقره اطلاع براي اوست آن را ذخيره مي كند در غير اين صورت از كنار آن ميگذرد. دقت كنيد كه اگر دو كامپيوتر به صورت همزمان با هم اطلاعاتي را روي سيم بگذارند اين اطلاعات با هم مخلوط ميشوند پس به طور جدي نيازبه يك سيستم هماهنگ كننده احساس ميشود.براي حل اين موضوع معمولا از يك كامپيوتر سرور و يا يك سيستم سخت افزاري استفاده ميشود. كاملا واضح است كه مشكل قطع شدن سيم در اين روش وجود ندارد اما مشكل امنيت قوي تر از قبل وجود دارد و يك كامپيوتر ميتواند اطلاعاتي كه به آن ربط ندارد را ببيند. باوجود مشكل امنيتي كه اين روش دارد هنوز هم استفاده ي فراواني از آن ميشود براي مثال توپولوژي هايي كه با كابل هاي كواكسيال به هم وصل ميشوند ويا يك سري از كافي نت ها و گيم نت ها از اين روش استفاده ميكنند. روش ديگري كه نام برديم روش ستاره اي بود.مهم ترين نكته اي كه در اين روش وجود دارد وجود يك كامپيوتر مركزي است كه هسته ي ارتباطي تمامي دستگاه ها محسوب ميشود. هر كامپيوتر اطلاعات خود را روي سرور ميفرستد و سرور اطلاعات را به دستگاه مقصد ميدهد. با وجود حل شدن مشكل امنيت و قطع شدن سيستم اين روش كار برد چنداني ندارد زيرا سرور بايد توانايي ساپورت كردن تمامي دستگاه ها به صورت همزمان رو داشته باشه و به همين دليل قيمت بسيار بالايي خواهد داشت از طرف ديگر هاست بايد قابليت تحمل حجم بالاي داده ها رو دارا باشد و اين موضوع هزينه ي بالايي خواهد داشت (دقيقا مشكلي كه چند بار باعث بسته شدن سايت ما شد) اميدوارم كه خوندن اين مطالب مثل نوشتنش خسته كننده نباشه اما اگر اين طوره من رو ببخشيد من تمام سعيم رو كردم كه فصل ها رو كوتاه بزارم تا كمتر خسته شيد.به اميد خدا به بخش برنامه نويسي كه برسيم خيلي شيرين ميشه(از نظر من)تمام سعيم رو ميكنم كه مفاهيم پايه رو هر چه سريع تر تموم كنم راستي جواب سوالام يادتون نره پيام ويرايش شد dark man - 15 اسفند 1388 18:34 ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| از این پست مفید 7 نفر تشکر کرده اند |
| behnaz |
شماره پست: #8
|
||||||||||
|
اول از همه دستت درد نکنه با این ایده بکری که به ذهنت رید
ممنون که بخش ها رو هم خلاصه کردی #cبه نظر من ایده خوبیه مرسی منتظر ادامه بحث هستم ------------------------------------------------------------ روزگار عجیب آقای بازیگر |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| Shadowsong |
شماره پست: #9
|
||||||||||
|
تاپیک جالبی.................................
خیلی باجاله.......................... مرسی.............. ------------------------------------------------------------ فصل چهارم راهبه ی ماه بالاخره آماده شد ! ************************** TEAM VOLTURI TEAM ARO TEAM MARCUS TEAM CAIUS TEAM MARCUS TEAM JANE TEAM ALEC |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| از این پست مفید 1 نفر تشکر کرده اند |
| _|_|\-/F |
شماره پست: #10
|
||||||||||
|
c# فوق العادست
اگر بعد از این تاپیک باشه تو تابستون بهتره فکر کنم اکثرا اون موقع وقت بیشتری داشته باشن باز هم ممنون ------------------------------------------------------------ Hey, slow it down whataya want from me Yeah I'm afraid whataya want from me There might have been a time When I would give myself away once upon a time I didn't give a damn But now, here we are so whataya want from me Just don't give up I'm workin it out Please don't give in, I won't let you down It messed me up, need a second to breathe Just keep coming around Hey, whataya want from me داستان:نجات از سرنوشت |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ♥♥H♥♥ |
شماره پست: #11
|
||||||||||
|
ali reza,
mer32-2...vali...C.sharp...va3...shuru...sakhte...chera...soraghe...html.&.asp Nemiri?... |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| از این پست مفید 4 نفر تشکر کرده اند |
| ali reza |
شماره پست: #12
|
||||||||||
|
سلام
من دوباره اومدم البته به خاطر تاخیرم شرمندم راستی باید بعد از تبریک فرا رسیدن عید باستانی عذر بخوام وبگم که من یک تاخیر طولانی داشتم و برای این که از برنامه عقب نمونم مجبورم از مقدمات بگذرم و مستقیم برم سر html واقعا شرمندم اولین بست برنامه نویسی فردا پيام ويرايش شد pedram - 15 خرداد 1389 21:00 ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ali reza |
شماره پست: #13
|
||||||||||
|
سلام بچه ها قول داده بودم که امروز اولین بست HTMLرو بزنم و حالا اومدم که به قولم عمل کنم.امیدوارم خوشتون بیاد
مقدمه برنامه نویسی به زبان HTML ساده ترین و همین طور رایج ترین زبان برنامه نویسی وب HTMLاست. این زبان ابزاری توصیفی برای صفحات وب است.برای مثال این زبان بیان میکند که در گوشه ی سمت راست صفحه متنی نوشته شده ویا در مکانی دیگر یک تصویر قرار دارد. همان طور که متوجه شدید هیچکدام از دو کار بالا نیاز ندارند که از ساختار های برنامه نویسی مثل Cوباسکال استفاده کنیم بلکه فقط نیاز دارند که ما آنچه را که قرار است بیننده ببیند توصیف کنیم.بس در درجه ی اول HTMLحالت برنامه نوسی ندارد(یه وقت نگید که اول میگه برنامه نویسی یاد میدم بعد میگه این که یاد میدم برنامه نویسی نیست.یه کم جلو تر متوجه میشید که چرا HTMLرو زبان برنامه نویسی مینامیم) در این ساختار تمامی دستورات به صورت تگ بیان شده و در اختیار مرورگر قرار میگیرند. ساخت اولین صفحه وب در بالا گفتیم که در این ساختار برای اعلام دستورات از تگ استفاده میکنیم اما تگ چیست؟یک باسخ ساده برای این سوال این است که تگ اعلام کننده ی یک ناحیه خاص در صفحه است. برای مثال کد زیر یک صفحه ی خالی را نشان میدهد < html > < head > < head /> < body > < body /> < html /> همان طور که در بالا دیدید که تمامی کد های HTMLبین دو تگ وقرار دارند. ناگفته پیداست که <TAG />نشانگر تگ آغازین و نشانگر پایان تگ است. شما میتوانید کد بالا را در NOTEPAD نوشته و با فرمت HTMLذخیره کنید.سپس آنرا با یک مرورگر اینترنت باز کنید.با این کار یک صفحه ی خالی HTMLمیبینید! حالا کد زیر را بنویسید تا صفحه نوشته شده توسط شما خالی نماند < html > < head > < title > THIS IS MY SECOND PAGE < title /> < head /> < body > THIS IS SOME TEXT INSIDE BODY TAG < body /> < html /> اگر کد بالا را نوشته و به روشی که در بالا گفته شد اجرا کنید متوجه میشوید که وظیفه تگ های بالا به شکل پایین است: HTML:تمام کدها بین این تگ قرار دارند HEAD:اطلاعات مربوط به کد و عنوان و سایر تنظیم ها در این قسمت انجام میگیرند. TITLE:عنوان صفحه.یعنی نامی که هنگام باز کردن صفحه در نوار بالای INTERNET EXPIORERظاهر شده را درون آن مینویسند. BODY:قسمتی که درون HEAD جای نمیگیرد را در BODYمینویسیم.هر متنی که در این قسمت نوشته شود مستقیما در صفحه چاپ میشود. خوب اینم از قسمت اول برنامه نویسی امیدوارم خوشتون اومده باشه. راستی سعی کنید کد بالا رو یک بار بنویسید و اجرا کنید فعلا بای بای پيام ويرايش شد pedram - 15 خرداد 1389 21:02 ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| Shadowsong |
شماره پست: #14
|
||||||||||
|
سلام
میشه مطالبی راجع به طراحی قالب وب هم بگین ؟ خیلی دوست دارم یاد بگیرم . مرسی ار تاپیک مفیدتون ! ------------------------------------------------------------ فصل چهارم راهبه ی ماه بالاخره آماده شد ! ************************** TEAM VOLTURI TEAM ARO TEAM MARCUS TEAM CAIUS TEAM MARCUS TEAM JANE TEAM ALEC |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ali reza |
شماره پست: #15
|
||||||||||
|
سلام بچه ها با عرض معذرت باید بگم که من در بست قبلیم گند زدم و کد هایی رو که نوشته داده بودم به جای این که نمایش داده بشن عمل کردن
الان درستش کردم و میتوتید ببینید امیدوارم من رو ببخشید... در مورد قالب هم باید بگم که جلو تر که بریم به صورت کلی طراحی قالب رو توضیح میدم اما به جز کد زدن راه های دیگه ای هم برای انتخاب قالب وجود داره مثلا قالب های آماده ای که قابل دانلود هستن(اطمینان ندارم ولی فکر کنم که قالب این سایت هم آماده بوده ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| از این پست مفید 3 نفر تشکر کرده اند |
| آشا |
شماره پست: #16
|
||||||||||
|
خيلي عاليه كه آموزش هم داريم ممنون از سايت خوبتون
پيام ويرايش شد pedram - 15 خرداد 1389 20:57 ------------------------------------------------------------ به،به! خيلي خوش مزه است. چه قرمزه!چه تلخه!چه رقيقه!چه غليزه!چه خوش رنگه!... |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ادوارد کالن |
شماره پست: #17
|
||||||||||
|
مرسی از تاپیک خوبی که زدین. مطمئنا خیلی استقبال میشه، ولی امیدوارم یه دفعه کلا بیخیال نشین و ولش نکنین. بازم مرسی
------------------------------------------------------------ روزی بدون هیچ.. پا گذاشتم .. اکنون همه مرا می شناسند.. پا می گذارم.. هیچکس مرا نمی شناسد.. برای ابهامات و ناشناخته ها آمده ام... مرا زیر نظر بگیر...!!! ×××:::***ادوارد کالن***::::××× ---------------------------------------------- بلا، منو ببخش اگه واست هیولای خوبی بودم.. |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ali reza |
شماره پست: #18
|
||||||||||
|
سلام
شرمنده که یک مدت طولانی ننوشتم خوب اون هم به خاطر این بود که کسی نمیخوند البته الانم کسی نمیخونه اما من میذارم دیگه. سبک های مختلف نوشتاری: لطفا برنامه ی زیر رو بنویسید و به نتیجه خوب دقت کنید <html> <head> <title> This is my third html page </title> </head> <body> I am normal text<br> <b>I am bold text</b><br> <i>I am italic text</i><br> <u>I am underlined text</u><br> </body> </html> به متن ظاهر شده دقت کنید تگ های نوشته شده وظایفی به شرح زیر دارند: br:این تگ متن را قطع کرده و خط بعدی میرود.نکته ی مهم در مورد این تگ این است که تگ پایانی ندارد u:برای خط کشیدن زیر متن استفاده میشود i :برای کج کردن(ایتالیک)خط استفاده میشود b :برای پر کردن(بولد)خط استفاده میشود در میان بحث توجه شما را به یک نکته ی تکمیلی جلب میکنم: هر تگ میتواند تعدادی صفت یا ویزگی داشته باشد.در ادامه خواهید دید این صفت ها چگونه در تعیین برخی از تگ هانقشی اثاثی دارند این صفت ها کلماتی کلیدی هستند که برای هر تگ رزرو شده اند وذهنگام نوشتن میتوان آن ها را مقدار دهی کرد. یکی از پر کاربرد ترین تگ ها در html تگ fontاست.این تگ برای تغییر اندازه ی قلم ار 1 تا 7 استفاده میشود. علاوه بر اندازه ی قلم شما میتوانید با نوشتن نام رنگ یا کد آن در مبنای 16قسمتی از متن را رنگی کنید. این برنامه را هم بنویسید: این برنامه را هم بنویسید: <html> <head> <title> This is my forth html page </title> </head> <body> <font color=”red”>I am red text</font> <font size=”5” color=”blue”>I am big & blue text</font> </body> </html> Colorوsizeهر دو صفت هایی برای تگ fontبودند.خوب به نحوه به نوشتن صفت ها توجه کنید. نکته ی مهم در مو رد صفت ها این است که برای دادن چند صفت به یک تگ آنها را با اسپیس از هم جدا میکنیم. گاهی اوقات نیاز داریم برای نوشتن فرمول های شیمیایی و یا فرمول های ریاضی از اندیس ها استفاده کنیم در htmlبرای دادن اندیس های بالا و پایین به ترتیب از دو تگ supوsub استفاده میشود برای این کار متن مورد نظر را بین تگ های باز و بسته ی یاد شده مینویسیم. خوب دیگه زیاد نوشتم فعلا خدا حافظ... پيام ويرايش شد dark man - 27 تير 1389 17:41 ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| ali reza |
شماره پست: #19
|
||||||||||
|
باز هم سلام. بی مقدمه میریم سر اصل مطلب:
لیست ها: لیست ها از جمله روش های خوب و ساده برای بیان داده های گروهی هستند به همین دلیل بسیاری از صفحات وب اقلام خود را به صورت لیست های نقطه دار یا شماره دار بیان میکنند. به وجود آوردن یک لیست در htmlکاری بسیار آسان است.همچنین شما میتوانید با ادغام چند لیست مرتب و نامرتب لیست های تو در تو بسازید. ناحیه ی لیست های نامرتب بین تگ های باز و بسته ی ul قرار میگیرد.برای مشخص کردن المان های داخل لیست آنها را بین تگ های باز وبسته ی li قرار میدهیم.با این کار در اول متنی که میان این تگ قرار دارد یک نقطه ضاهر میشود... لیست های مرتب هم رویه ای مثل لیست های نامرتب دارند فقط اقلام را با شماره گذاری از 1 نشان میدهند.برای ساخت یک لیست مرتب به جایul ازol استفاده میشود. حالا به برنامه ی زیر دقت کنید: <html> <head> <title>this is my sixth html page</title> </head> <body> <ol> <li>item 1</li> <li>item 2</li> <li>item 3</li> </ol> <ul> <li>item 1</li> <li>item 2</li> <li>item 3</li> </ul> </body> </html> این یک مثال ساده از لیست ها بود.برای لیست های تو در تو با ید olها یاulهارا در یک li که خود در یک ol یاul تعریف شده اند به کار برد. قرار دادن تصاویر در صفحات وب: همه میدانند که تصاویر دروی یک صفحه ی وب نقشی اساسی دارند.به کار بردن تصاویر در صفحات وب کار سختی نیست و به سادگی انجام میشود. در این جلسه فقط توضیحاتی در مورد فرمت های گرافیکی میدهیم که دانستن آن ها بسیار مفید است. در حال حاضر قالب های متنوعی برای عکس ها وتصاویر وجود دارد که ما به برسی تعدادی از آنها میپردازیم. از bmpشروع میکنیم. این ساختار در حالت کلی ساده ترین روش نشان دادن عکس هاست.در این روش انگار رنگ تمام نقاط عکس به صورت عدد در یک فایل ذخیره میشوند و تصویر از روی آن عدد ها ساخته میشود. با این که این روش بسیار ساده است به علت نداشتن قابلیت فشرده سازی استفاده ی چندانی در صفحات وب ندارد. Gif نیز از روش های نگه داری تصویر است که بر عکس bmp قابلیت فشرده سازی بالایی دارد و بسته به شرایت میتواند با از دست دادن کمی کیفیت بسیار کوچک شوند.همچنین این عکس ها میتوانند در قسمتی از خود شفاف باشند وآنچه زیر آنهاست نشان داده شود. Gif ها کمی قابلیت پویا نمایی هم دارند. از فرمت های دیگر jpg است.در اوایل این تصاویر در صفحات وب نشان داده نمیشدند و در پنجره ای جداگانه به نمایش در می آمدند.اما مرورگر های کنونی این فرمت را پشتیبانی میکنند.این فایل ها قابلیت تحرک ندارند. ------------------------------------------------------------ آموزش برنامه نویسی و طراحی وب در بخش مقالات آموزشی فارسی |
||||||||||
|
|
|
||||||||||
| « · مقالات آموزشی فارسی · » |